Zaprli smo poletje in odprli jesen z dvema singloma ter z dvojno dozo videov.

Danes izdajamo komad Remain Silent dvakrat, v dveh interpretacijah.
V prvi pleše, nekje na Danskem, Lara Ostan, v drugi na Vrhniki Alja Lackovič.

“Hiter stisk rok, hitri objemi, hitra čustva in hitri odnosi. En dan te vidim in ti povem vse kar mislim, in potem ne čutim nikoli več zares isto. Kaj pove tišina, kaj z njo poveš ti?”

1. Remain Silent / Acoustic

2. Remain Silent / Wolkenfabrik

Woho!

Včeraj smo nekaj dobili!
Sicer ne zgleda zares niti kot piščal pa tudi zlata ni, je pa zelo lepo slišat in prejet nagrado kot izvajalec leta 2017.
Tako da res hvala! Cenimo, da smo se znašli med letošnjimi nagrajenci Zlate piščali in da je bila tudi naša zgodba opažena.

Go Koala Voice go

 

Album Izštekani je nastal aprila 2018 v istoimenski kultni oddaji Jureta Longyke na Valu 202. Izid albuma, ki je že na voljo v vseh spletnih glasbenih trgovinah, napovedujemo z akustično različico skladbe Frida Nipl. 

Zgodbo s studiem 26 na Radiu Slovenija pletemo že od začetka, ko smo tam leta 2015 prvič javno pred medijskim občestvom preigrali prvenec Kangaroo’s a Neighbour. Nato smo zgodbo ponovili še lani ob izidu albuma Wolkenfabrik, aprila 2018 pa smo se lotili akustičnega izziva. 

“Ko sem Koala Voice prvič slišal na radiu, se mi je skozi glavo bliskovito zavrtela vsa zgodovina rokenrola od sredine šestdesetih do sredine osemdesetih let, oplojena z vnovičnim novovalovskim vstajenjem v tem tisočletju. Na plano prinašajo srčiko rokenrola. In ko jih slišiš, je to ljubezen na prvi posluh,” pravi Jure Longyka.
Med enajstimi songi so tudi BrainstormFrida Nipl in Early Bird, ki doslej še niso izšli na nosilcu zvoka, ter predelava pesmi Ledena zasedbe Siddharta, ki smo jo prvič zaigrali decembra 2017 na koncertu Izštekanih 10 v Kinu Šiška.

Seznam pesmi na albumu:

 1. Napovednik
 2. Dirty Koala
 3. Oxygen Thief
 4. Sierra
 5. Vede premikanja
 6. Talk About It
 7. Remain Silent
 8. Frida Nipl
 9. Brainstorm
 10. Early Bird
 11. Ledena
 12. Wild Dancer
 13. Zaključna misel


Album Izštekani – Koala Voice je dostopen na naslednjih povezavah:

Muzika.hr so izbrali album Wolkenfabrik med Top5 regionalnih izdaj v letu 2017. www.muzika.hr je eden aktivnejših spletnih glasbenih portalov na območju bivše juge. Na njihovi strani se najde vse od recenzij albumov in koncertov, napovednikov, anket, predstavitev glasbenih skupin… Priporočamo vsakemu, ki ga zanima trenutna glasbena scena na našem in tujem območju. Če ne drugega, si preberte vsaj kaj o nas.

Več info:
TOP 5 : http://www.muzika.hr/pregled-2017-najbolja-regionalna-izdanja/
Recenzija: http://www.muzika.hr/albumi/koala-voice-wolkenfabrik/

Sierra je prva na albumu Wolkenfabrik, ki je označil naše leto. Od turneje po Vzhodni Evropi, izida singla Vede Premikanja, nastop pred Pixies v ljubljanskih Križankah, do poletnih festivalov in seveda predstavitve albuma v Cvetličarni. December je prinesel še koncert Izštekanih 10 s Siddharto in zdaj Sierro.
Uživajte v poslušanju … solo ali v družbi.

Bilo nam je v čast biti del projekta Izštekanih 10: Siddharta z gosti. Deset povabljenih izvajalcev / skupin je namreč priredilo eno od Siddhartinih pesmi. Mi smo izbrali skladbo Ledena.
Hvala za toliko ljubezni na strani občinstva. Vi ste naredili zgodbo brezčasno in posebno.

MTV je razkril letošnje nominirance evropskih glasbenih nagrad. Med njimi je letos tudi slovensko ime, in sicer so Koala Voice nominirani v kategoriji MTV Best Adria Act.

O zmagovalcu odločajo glasovi občinstva, in sicer na uradni povezavi. Glasovanje bo trajalo do 11. novembra, dan kasneje pa bodo podeljene nagrade.

“Hvala ekipama Virtual Era in Warehouse Collective, ki sta z nami ustvarila videospota za Strangers’ Tides in Vede premikanja, saj sta oba pritegnila največ pozornosti v tujini. Vse to je najboljši intro za koncert v Cvetličarni in vse je del tovarne oblakov.” 

GLASUJ TUKAJ