Band

Koala Voice so Manca Trampuš, Domen Don Holc, Tilen Prašnikar in Miha Prašnikar.

Ta slovenski četverec je s svojo neobremenjenostjo, razbijaško indie punk prezenco polno nalezljivih melodij in zasoljenih kitarskih riffov, zelo hitro prirastel k srcu množicam, tako po Sloveniji kot tudi drugje po Evropi.

Po prvencu Kangaroo’s a neighbour(2014), ki ga je nasledil Wolkenfabrik(2017), so leta 2018 izdali digitalni akustični album Koala Voice: Izštekani. Temu je sledil nonšalantni Woo Horsie, kjer so nam Koala Voice postregli z njihovim nesramno popoidnim hitom Ker tu je vse tako lepo.

Muzikalnost in očarljivost je Koala Voice pridobila tudi mesto predskupine pred legendarnimi Pixies v ljubljanskih Križankah. Svojo publiko pa so naprej lovili tudi po večjih evropskih festivalih, kot so Liverpool Sound City, Tallinn Music Week, Bush Budapest, Pohoda, Monkey Week, Exit in Inmusic.

Po albumu Plata (2021), ki je s skladbami Spaghettification, Postapokaliptični svet in Vukovi prepričal tudi strokovno javnost (Zlata piščal za album leta 2021),  nam Koala Voice podarjajo njihov 5. studijski album z naslovom Auf Wiedersehen (2024). Napovedali so ga s skladbami The Bigger The City, Late For The Party in Tebe Imam Rajši Od Drugih, uradni izzid albuma pa bo 15.3.2024.

foto: Jan Pirnat