Album Izštekani je nastal aprila 2018 v istoimenski kultni oddaji Jureta Longyke na Valu 202. Izid albuma, ki je že na voljo v vseh spletnih glasbenih trgovinah, napovedujemo z akustično različico skladbe Frida Nipl. 

Zgodbo s studiem 26 na Radiu Slovenija pletemo že od začetka, ko smo tam leta 2015 prvič javno pred medijskim občestvom preigrali prvenec Kangaroo’s a Neighbour. Nato smo zgodbo ponovili še lani ob izidu albuma Wolkenfabrik, aprila 2018 pa smo se lotili akustičnega izziva. 

“Ko sem Koala Voice prvič slišal na radiu, se mi je skozi glavo bliskovito zavrtela vsa zgodovina rokenrola od sredine šestdesetih do sredine osemdesetih let, oplojena z vnovičnim novovalovskim vstajenjem v tem tisočletju. Na plano prinašajo srčiko rokenrola. In ko jih slišiš, je to ljubezen na prvi posluh,” pravi Jure Longyka.
Med enajstimi songi so tudi BrainstormFrida Nipl in Early Bird, ki doslej še niso izšli na nosilcu zvoka, ter predelava pesmi Ledena zasedbe Siddharta, ki smo jo prvič zaigrali decembra 2017 na koncertu Izštekanih 10 v Kinu Šiška.

Seznam pesmi na albumu:

 1. Napovednik
 2. Dirty Koala
 3. Oxygen Thief
 4. Sierra
 5. Vede premikanja
 6. Talk About It
 7. Remain Silent
 8. Frida Nipl
 9. Brainstorm
 10. Early Bird
 11. Ledena
 12. Wild Dancer
 13. Zaključna misel


Album Izštekani – Koala Voice je dostopen na naslednjih povezavah:

Muzika.hr so izbrali album Wolkenfabrik med Top5 regionalnih izdaj v letu 2017. www.muzika.hr je eden aktivnejših spletnih glasbenih portalov na območju bivše juge. Na njihovi strani se najde vse od recenzij albumov in koncertov, napovednikov, anket, predstavitev glasbenih skupin… Priporočamo vsakemu, ki ga zanima trenutna glasbena scena na našem in tujem območju. Če ne drugega, si preberte vsaj kaj o nas.

Več info:
TOP 5 : http://www.muzika.hr/pregled-2017-najbolja-regionalna-izdanja/
Recenzija: http://www.muzika.hr/albumi/koala-voice-wolkenfabrik/

Sierra je prva na albumu Wolkenfabrik, ki je označil naše leto. Od turneje po Vzhodni Evropi, izida singla Vede Premikanja, nastop pred Pixies v ljubljanskih Križankah, do poletnih festivalov in seveda predstavitve albuma v Cvetličarni. December je prinesel še koncert Izštekanih 10 s Siddharto in zdaj Sierro.
Uživajte v poslušanju … solo ali v družbi.

MTV je razkril letošnje nominirance evropskih glasbenih nagrad. Med njimi je letos tudi slovensko ime, in sicer so Koala Voice nominirani v kategoriji MTV Best Adria Act.

O zmagovalcu odločajo glasovi občinstva, in sicer na uradni povezavi. Glasovanje bo trajalo do 11. novembra, dan kasneje pa bodo podeljene nagrade.

“Hvala ekipama Virtual Era in Warehouse Collective, ki sta z nami ustvarila videospota za Strangers’ Tides in Vede premikanja, saj sta oba pritegnila največ pozornosti v tujini. Vse to je najboljši intro za koncert v Cvetličarni in vse je del tovarne oblakov.” 

GLASUJ TUKAJ

Od albuma Kangaroo’s a Neighbour minevajo tri leta. Čas je, da predstavimo svet, v katerem smo živeli po tem, ko smo ga predstavili javnosti. Album Wolkenfabrik je ogledalo korakov, ki smo jih naredili od Kisovca, Ljubljane, Črnomlja, Moskve, Liverpoola, Talina, Varšave in Groningena. Zdelo se nam je skoraj več let v enem. Predstavili vam bomo rezultat našega glasbenega razmišljanja, pogledov na svet in produkcijske vrline, ki jih je z nami delil Danton Supple. Dobimo se 26. oktobra v Cvetličarni.
Vstopnice so na voljo na www.mojekarte.si

 

“Zavedanje, da imaš prijatelje, ki ti vedno stojijo ob strani in čutiš, da bodo del življenja tudi takrat, ko bomo z zgubanim obrazom obujali spomine na odvezane vezalke,” pravijo pb izidu singla Koala Voice.

Besedilo za skladbo Talk About It sta napisali pevka Manca Trampuš in njena najboljša prijateljica Zala Gorenc. Dekleti, ki sta moči združili že na albumu Kangaroo’s a Neighbour (2015), sta tokratni komad spisali ko je doma zmanjkalo elektrike. Ko sta pesem predstavili fantom je besedilo dobilo še formo, v kateri jo slišimo danes.
“Pesem nama veliko pomeni in enkrat bova o njej spregovorili,” pravita avtorici, ki sta ustvarili tudi stop-motion videospot.