Pozdravljen album IZŠTEKANI!

Album Izštekani je nastal aprila 2018 v istoimenski kultni oddaji Jureta Longyke na Valu 202. Izid albuma, ki je že na voljo v vseh spletnih glasbenih trgovinah, napovedujemo z akustično različico skladbe Frida Nipl. 

Zgodbo s studiem 26 na Radiu Slovenija pletemo že od začetka, ko smo tam leta 2015 prvič javno pred medijskim občestvom preigrali prvenec Kangaroo’s a Neighbour. Nato smo zgodbo ponovili še lani ob izidu albuma Wolkenfabrik, aprila 2018 pa smo se lotili akustičnega izziva. 

“Ko sem Koala Voice prvič slišal na radiu, se mi je skozi glavo bliskovito zavrtela vsa zgodovina rokenrola od sredine šestdesetih do sredine osemdesetih let, oplojena z vnovičnim novovalovskim vstajenjem v tem tisočletju. Na plano prinašajo srčiko rokenrola. In ko jih slišiš, je to ljubezen na prvi posluh,” pravi Jure Longyka.
Med enajstimi songi so tudi BrainstormFrida Nipl in Early Bird, ki doslej še niso izšli na nosilcu zvoka, ter predelava pesmi Ledena zasedbe Siddharta, ki smo jo prvič zaigrali decembra 2017 na koncertu Izštekanih 10 v Kinu Šiška.

Seznam pesmi na albumu:

  1. Napovednik
  2. Dirty Koala
  3. Oxygen Thief
  4. Sierra
  5. Vede premikanja
  6. Talk About It
  7. Remain Silent
  8. Frida Nipl
  9. Brainstorm
  10. Early Bird
  11. Ledena
  12. Wild Dancer
  13. Zaključna misel


Album Izštekani – Koala Voice je dostopen na naslednjih povezavah: